Palanthir

Vid något tillfälle har nu alla hört de mediala trumpeternas stötar – skitsnacket och talet om återhämtning.

Sedan 2009 har vi kontinuerligt fått höra att saker och ting har förbättrats.

Det är ett Faktum att förbättringen har varit till övervägande del beroende på redovisningstrick, snarare än någon som helst verklig förändring i verkligheten, alltså liknande vad som medier och politiker försöker inbilla människor.

Visst, man kan göra så att arbetslösheten ser bättre ut genom att inte räkna människor, man kan göra anspråk på att ekonomin växer genom att ignorera skuldsättningstillväxten, man kan hävda att inflationen är låg eftersom man inte räknar priser på mat eller energi, men verkligheten är att alla dessa argument bara är första klassens skitsnack.

Vi är nu fem år in i ”återhämtningen.” Den enda och jag menar ENDA prestationen från den ökande överskuldsättningen – skuldmättnaden i det enskilt kontrollerade kreditbaserade systemet – är att börsen går högre och nu befinner sig på i princip alla tiders högsta nivå- definitionen av finansiell inflation.

Detta är ett komplett och totalt ekonomiskt misslyckande för samhället. Baserat på enbart den siffermässiga konjunkturen enligt modellerna, så skulle reala – organiska – ekonomin vara rytande som ett lejon. Det är inte fallet, deflationen gör att den reala – organiska – ekonomin stagnerar. Allt färre blir allt rikare på att allt fler bli allt fattigare.

Vad beror det på att vi har spenderat så mycket pengar och åstadkommit så lite?

Ordet är att systemet är FEL och dess innebörd är att att vi har ett enskilt kontrollerat kreditbaserat system för handel med varor och tjänster i samhället. Alltså betalningssystemets främsta syfte genom sin inneboende funktion, är alltså INTE handel med varor och tjänster i samhället. Betalningssystemets främsta syfte ÄR att de som kontrollerar systemet skall vinna nytta på sin kontroll över systemet. Pengar skapas nu för att de som skapar pengarna skall tjäna enskild nytta på detta skapande av pengar.

Medierna ljuger om ekonomin. Det har givetvis varit så i flera år och lika givetvis -förmodligen alltid – dummare är inte makten ur det perspektivet. Även om skitsnackarmaffian nu medger att deras metoder är antingen alltmer ineffektiva (läs: INTE fungerar) eller är direkt felaktiga.

Man slirar nu närmast häpnadsväckande på begreppen i sina totalt patetiska försök att ge sken av eget moraliskt rättfärdigande, där man hävdar att det är de modeller som har verkat ledande som nu har givits ändrade förutsättningar och därför gör att allt blir så fel. Det är bögarnas fel….

Skocken med idioter på Brunkebergsåsen i templet måste vara av bibliska proportioner, passande nog för ett system som bygger på tro -illusioner.

Och ändå, påstådda ”vuxna” människor fortsätter att tro det här enfaldiga skitsnacket som medier och politiker fortsätter att vräka ur sig som en ursäktskatalog tjockare än prästernas plånböcker. Jag fattar det inte. Finns det en så stor massa av vanföreställningar hos människor att de verkligen inte känner till en enda rätt och riktig sak i tillvaron som duger till att använda som sin egen referenspunkt – fäste för sina tankar, eller är folk verkligen utifrån sin egen intellektuella lättja så villiga att tro på en lögn istället för vad deras egna ögon berättar för dem?

Om din tandläkare sagt, ”oooooh tänderna är sååååå bra” gör då detta att din tandvärk försvinner? NEJ, det tror ingen på ! Men av någon och alltmer obegriplig anledning så lyssnar människor ändå fortfarande på Åsa -Nisseligan, politiker och de medier vilka enbart gör liknande absurda proklamationer, alltså för att vilseleda, lura och bedra och ingen säger något emot. Trots att syftet med vad som uttrycks uppenbarligen inte har ett dugg med verkligheten att göra. Svensken tuggar, tuggar och tuggar.

Vid något tillfälle, sannolikt inte särskilt långt fram i tiden, så kommer hela marknadskulissen därför att rasa och dra en massa annat med sig. Risk – banken satsade sina marker på att dess missriktade teorier och modeller skulle spela väl ut och att någon övernaturlig kraft skulle frälsa tillvaron ifrån verklighetens ankomst, den satsningen slog inte särskilt otippat fel eftersom verkligheten vinner alltid, och om inte förr så kommer alla senare att tvingas vakna till medvetenhet om tingens ordning och det blir ju alltid värre framåt natten.

Förra veckan, vad fick vi då höra från elfenbenstornen? Åh, jo bara att företagen skulle fortsätta att finansiera sig genom att sälja massor av skuld – företagsobligationer – och sedan gå och köpa tillbaka ett par miljarder av sina egna aktier.

Vi har sett rekordnivåer på att så sker genom hela 2013. Företagen säljer skuldsedlar på den öppna andrahandsmarknaden och använder sedan intäkterna för att köpa tillbaka sina aktier på den öppna marknaden vilket därigenom pressar upp de egna aktiekurserna högre.

Hur fungerar det? Det fungerar på två sätt.

Genom att ta bort ”det flytande utbudet” eller med andra ord hur mycket aktier som finns att köpa, så minskar utbudet. Så, om investerare vill ha aktierna, så måste de betala mer för att få dessa.

Den andra, och mycket viktigare fråga som återköp utgör är … att det artificiellt ökar företagets kvartalsvinst per aktie. Tänk efter en minut på detta.

Om du är VD och du vet att dina inkomster kommer att stinka som Göran Perssons kalsonger, hur kan du få mer ”EPS” (vinst per aktie), om din försäljning inte gör jobbet åt dig? Tja, om du minskar antalet utestående aktier, får all inkomst du gör skivas upp och fördelas ut på en mindre pool av aktier. Så, om du minskar den flytande delen aktier med låt säga 10%, så ökar du ju samtidigt din vinst per aktie med 10% på de aktierna som finns kvar. Det är redovisning.

Att detta bara är ännu en variant på pyramidspeltramset, har dock inte så många fattat ännu.

Med andra ord, bankirernas lakejer kan säga att de ska sluta eller börja med det ena, andra eller vad som helst och de kan gå igenom alla typer av retoriska politiska vändningar och piruetter. Men om cirkulationen på pengarna stannar eller räntorna stiger så stannar ekonomin och marknaden. Så är det bara.

Så, det är fullt tänkbart att de inte faktiskt kommer göra någonting alls för att minska mängden pengar…. – den cirkulerande kreditmassan, varken i Sverige eller någon annanstans inom regleringsbankens fögderi. I USA när Janet Yellen tar över rodret på Fed, så kommer hon inte att vilja hälsa på sitt första år i regeringsställning med ett brak på aktiemarknaden, vilket skulle dra med sig hela världsekonomin ner i fallet. Så jag är ganska säker på att hon kommer att hålla de monetära dammluckorna vidöppna.

Det är tyvärr bara ett av många problem som vi nu står inför. Vi vet att aktier är dyra nu och huspriserna i Sverige kan ju inte ens längre förnekas av sådana erkända skrymtare och lögnhalsar som Klokman. Vi vet att analytiker har sänkt ribban för resultaten, eftersom det fanns mer förvarningar det sista kvartalet för 2013, än vad vi hade sett på sammanlagt på 10 år.

Dyra finansiella marknader i en tid då företag kämpar för att slå redan sänkta beräkningar innebär att bankmakten inte kan bluffa sig högre om penningmängden minskar. Det måste finnas en realekonomi botten. Men så länge som utbudet på pengar ökar, vilket det måste göra, då kan de gå vidare och skapa fler fåniga ursäkter för varför aktierna bör – måste – fortsätta högre …. Och det kommer.

Hur tråkigt är det? Mycket. Men det är precis där vi är just nu. Jag tänker inte göra en lista på de motbjudande fakta som vi nu vet är verklighet, men jag kan bara säga att det nu inte bara är en nation ser rekordnivåer på människor på matkuponger, människor beroende av statliga stöd, rekordstort antal deltidsarbetare, rekordhög arbetslöshet och en växande allmän uppfattning om att verkligheten inte motsvaras av regnbågar och enhörningar.

Således, aktiemarknaden och ekonomin i allmänhet, är knutna direkt till den verksamhet som bankerna bedriver för kreditskapandet.

Samtidigt som jag är övertygad om att de långsiktiga förutsägelserna om att den riktigt knöliga vägen framåt är fast, så är detta en tid framåt. Faktum är att jag faktiskt tror att det skulle kunna undvikas om vi kollektivt som individer fick våra respektive huvuden ur våra stolgångar och gjorde rätt saker.

För kommer vi verkligen att välja representanter med den rätta ryggraden att göra de tuffa saker som är nödvändiga för att rädda det skepp som kallas för samhället? Mitt förtroende för detta är just nu lägre än lågt. Vem ska göra det nu va alla politiska stolpskott och vad har i så fall varit hindret mor att redan resa frågan? Svaret är Ingen och Inget. Därför måste vi hålla fast vid den långsiktiga kontur som jag och andra har beskrivit.

Vi måste leda andra till upplysning för vidare ledning och upplysning eftersom de flesta av allmänheten fortfarande vill tro att saker och ting kommer vara bra om bara börsen fortsätter att göra toppar och de själva får mysig klåda för att få vara delaktiga i detta. Är detta inte precis som vanligt? Bara på en större skala ? Medan den dumma girigheten tänker att den ska ta första bästa hopp ombord eller missa tåget. Inser nu ett barn att tåget lämnade under 2009. Girigheten får kupén i slutet på tåget.

Se detta klipp och dela det vidare.

http://www.youtube.com/watch?v=j282JKnmeVo

Annonser