2015 11 04

Saken om det pågående ”kriget” mot terrorismen är den att det verkar bli mer byfånigt för varje dag som går och faktiskt, de filmer, bilder och påståenden som utgår från ISIS propagandakansli är ibland så bisarra, våldsamma, och direkt ologiska att en hel del observatörer har ifrågasatt hur de eventuellt kan vara giltiga.

Det fanns klippet som utger sig för att visa hur medlemmarna bygger flygande landminor av kondomer till exempel och den förlöjligande videon som förklarar varför ISIS har avsikt att avvänja världen utanför från fiat pengar och skapa en övergång tillbaka till guld dinarer.

Och naturligtvis ingen kritik av ISIS propaganda skulle vara komplett utan att nämna deras kusliga förmåga att producera Hollywoodiska mordmontage våldsamma nog att göra Quentin Tarantino rodnande (några omgångar tillbaka, när ISIS filmade drunkningen av en handfull ”spioner” och att döma av videon av hög kvalitet är undervattens videokameror något du regelbundet stöter på i den syriska landsbygden).

Slutligen, i vad som måste anses vara den dummaste terror-relaterade historien det här året, al-Qaida kallade denna vecka ISIS ledare Bakr al-Baghdadi för en ”svag, misslyckad person.” ISIS svarade genom att kalla al-Qaida för ett gäng ”. åsnor” Om du vill förstå hur overkligt det hela är, leta efter något annat än bilder där alla ser ut att vara klädda i vita, högskaftade Nikeskor.

Men måttet rågades dock nu när:

Fem killar som sitter i trädgården viftar med en bowiekniv mot Kreml och hävdar att de har skjutit mer ett plan eftersom Kreml inte bevisa motsatsen.

Jo vi fattar vad allt detta handlar om.
12195949_10206609796178420_5047020925207142185_n

Annonser