Så här skrev vi igår:

”Jorå serru…Sidenvägen var det sagt sade Bill, siden vägen var det sade Bull.

Obama-administrationen har underlåtit att vidta åtgärder mot de hot som Turkiet står inför på allvar, bland annat gällande kriget i Syrien som resulterande i inflödet av flyktingar, klagade Turkiets president, han säger att han har blivit ”desillusionerad” av USA: s politik i regionen.

”Vi har tagit upp dessa frågor; diskuterat dem med president Obama och vicepresident Biden. De misslyckades med att växa med uppgiften och hantera dessa frågor på allvar. Detta är ganska upprörande för oss ”, berättade Recep Tayyip Erdogan för CBS program 60 minuter.

”Låt mig vara mycket uppriktig i mina kommentarer. Jag har varit känd för min uppriktighet. Jag skulle inte tala sanning om jag sa att jag inte var desillusionerad, eftersom jag är desillusionerad ”, tillade han.”

Detta senaste angrepp på Obama-administrationen skedde samtidigt som Turkiet meddelade att det skulle skrota premiärministerämbetet i en historisk vattendelare enligt regeringsstödda förslag till ett nytt presidentsystem, där Erdogan är det effektivt enda centrumet av den politiska makten.

Skogsbruk och vattenförsörjningsminister Veysel Eroglu sade att det skulle bli en eller möjligen två vicepresidenter under president Recep Tayyip Erdogan i det nya formatet, som förväntas lämnas in till en folkomröstning nästa år. ”Det kommer inte att finnas någon premiärminister i det nya systemet,” berättade han för den statliga nyhetsbyrån Anadolu.

Erdogans ökade oro kan dock lösas av den inkommande Trumpadministration eftersom en del av de prioriteringar som framförts i den republikanska president-valkampanjen, såsom att hejda en okontrollerad tillströmning av flyktingar och trappa upp kampen mot terrorister i Syrien, ligger alltmer i linje med den turkiska ledarens ambitioner – i ljuset av hans närmande till Ryssland, han vet att historiens vingslag från 1916 kommer tillbaka och att Anglozionisterna nu denna gång är slutliga förlorare.

Så på tal om slutligen, i vad som kan vara en ytterligare vattendelare för förbindelserna USA-Turkiet enligt Trump, Michael Flynn, som är tänkt att leda Pentagon under president Trump har också hävdat att USA inte bör ge fristad till av Sverige och Anglozionistunderstödde Gulen, som Flynn har kallat en radikala islamist som låtsas vara en måttlig Islamist.

Som en påminnelse, så har Gulen anklagats av Erdogan för att vara ”hjärnan” bakom den misslyckade militärkuppen i Turkiet i Juli, medan Washington har kritiserat Turkiets tillslag mot påstådda medlemmar i Gulenrörelse som har följt på kuppen.

Annonser