Tysklands Anglozionistiska förbundskansler Angela Merkel varnade på onsdagen för kraften i falska nyheter på sociala medier och för att det kommer att skapa och att stimulera uppkomsten av populister, detta efter att hon gick ut med lanseringen av sin kampanj för en fjärde period som kansler.

I Sverige tar vi som bekant nu fram både de tigande krusbären och Skaraberra ur den kulturella bonnskrubben med nya läckra Melloidéer, så vi är på samma erbarmliga intellektuella bog i så måtto – inte ens medelmåtto m.a.o.

Mutti talade i parlamentet för första gången sedan hennes tillkännagivande på söndagen av att hon skulle försöka väljas om nästa år, Merkel varnade därför för att den allmänna opinionen håller på att ”manipuleras” på internet.

”Något har förändrats -. efterhand som globaliseringen har marscherat fram, äger (politisk) debatt rum i en helt ny mediemiljö Åsikter är inte bildade som de gjorde för 25 år sedan”, sade hon.

Citerad av Frankrike 24 , sade hon att ”Idag har vi falska webbplatser, robotar, troll -. Saker som återskapar sig, förstärkande av åsikter med vissa algoritmer och vi måste lära sig att hantera dem” Kanslern sade att utmaningen för demokraterna var att ”. Nå och inspirera människor vilket dock har misslyckats, Merkel föreslog därför i huvudsak att tiden för censur har kommit:” vi måste ta itu med detta fenomen och om så är nödvändigt, reglera det. ”

Hon sade att hon stött initiativet från hennes höger-vänster koalitionsregering att slå ner på ”hat språket” på sociala medier och med tanke på vad hon sade var ”oron för stabiliteten” den välbekanta ordningen.

Hon varnade för att ”Populism och politiska ytterligheter växer i västvärldens demokratier.”

Samtidigt, precis som Merkel lanserade Europas krig mot ”falska nyheter”, tog Europas byråkrater ett steg framåt, och i ett chockerande drag, röstade på onsdagen EU-parlamentet på en icke lagstiftande resolution som uppmanar EU att ” svara på informationskrigföringen från Ryssland . ”där de ryska nyhetssidorna RT och Sputnik nyhetsbyrå påstods vara bland de farligaste” verktygen för rysk propaganda. ”

15219506_10209555217332108_64014877294127456_n.jpg