” Självmord genom verklighetsförnekelse ”: detta är mor och far till alla andra former av självmord – den envisa vägran att se på verkligheten och acceptera det faktum att ”festen är över”.

När vi ser den bistra be – stämningen hos amerikanska politiker (mycket inklusive de människor som stöder Trump) som fortsätter att låtsas som om USA: s hegemoni var här för att stanna för alltid, när vi ser hur de ser sig själva som ledare av världen och hur de uppriktigt tror att de måste engagera sig i varje konflikt på planeten, kan vi bara komma till slutsatsen att den oundvikliga kollapsen kommer att vara smärtsam. För att vara rättvis, så har klart Trump själv stunder av klarhet om detta, till exempel när han nyligen förklarade i kongressen:

”Fria nationer är det bästa verktyget för att uttrycka folkviljan – och Amerika respekterar rätten för alla nationer att kartlägga sin egen väg. Mitt jobb är inte att representera världen. Mitt jobb är att representera USA . Men vi vet att Amerika mår bättre, när det finns mindre konflikter – inte mer.”

Det är anmärkningsvärda ord som Trump verkligen förtjänar en stående ovation för, eftersom de är i det närmaste en formell antagning av att USA har gett upp drömmen om att vara världs – Hegemon och att från och med nu kommer inte USA: s president längre att representera intresset hos transnationella plutokratier utan han kommer att representera de intressen som företräder det amerikanska folket.

Denna typ av språk är inget annat än revolutionärt, oavsett om Trump verkligen levererar på det eller inte. Till skillnad från alla andra, verkar inte Trump lida av ”självmord genom att förneka verkligheten” – syndromet, men när vi tittar på människorna omkring honom (strunta i den prostituerade i kongressen) undrar vi om han någonsin kommer att få agera i enlighet med hans personliga instinkter.

Trump är helt klart den bästa mannen i Trump administration, han verkar ha sitt hjärta på rätt plats och till skillnad Hillary, är han klart medveten om det faktum att den amerikanska militären är i en fruktansvärt dålig form. Men ett gott hjärta och sunt förnuft är inte tillräckligt för att ta itu med de neokonservativa och USA:s del av den Djupa Staten. Du behöver också en järnvilja och en total beslutsamhet att krossa oppositionen.Tyvärr (för Trump), finns det inget sätt att krossa Daesh utan att arbeta med dem som redan har stövlar på marken: iranierna, ryssarna och syrierna och då blir det i så fall livat på den opinionsbildningsmässiga hemmabanan. Det är verkligen så enkelt han måste få opinionen med sig i det rådande informationsklimatet. Och varje amerikansk general vet det. Ändå plöjer väldigt många glatt framåt som om det fanns någon form av möjlighet för USA att krossa Daesh utan att etablera ett partnerskap med Ryssland, Iran och Syrien (Erdogan försökte först det. Det gjorde honom inte så gott. Nu arbetar han med Ryssland och Iran ).

Kommer bra folk på Pentagon hitta modet att säga till Trump att ”Nej, vi kan inte göra det ensamma, vi behöver ryssarna, iranierna och syrierna”? Vi tvivlar inte på möjligheten i det. Men, återigen, vi kommer förmodligen att få se ett fall av verklighetsförnekande, kanske inte ända fram till en självmordsbenägenhet, men en viktig sådan ändå. Inte bra.

Vem blir imperiets kaishakunin?

Alexander Solzjenitsyn brukade säga att alla stater kan placeras på ett kontinuum som sträcker sig från stater vars auktoritet bygger på deras makt för att stater vars makt bygger på deras auktoritet. Jag tror att vi kan enas om att den myndighetens förtroende i USA är ganska nära noll. När det gäller deras makt, är det fortfarande mycket betydande, men inte tillräckligt för att upprätthålla Anglozionistriket. Det är dock mer än tillräcklig för att skydda USA som land under förutsättning att USA accepterar att de helt enkelt inte har möjlighet att förbli en världhegemon.

Om Anglozionistiska Neocons lyckas i sina försök att störta eller i annat fall på förlama Trump, då kommer Anglozionistimperiet att kunna välja mellan en ändlös skräck eller en hemskt slut. Eftersom de neokonservativa egentligen inte behöver ett krig med Nordkorea, som de inte gillar, eftersom det inte framkallar den typ av blinda hat Iran gör, (Anglozionistträsket är vad det är) är en gissning att Iran kommer att vara deras mål nummer ett. Skulle Anglozionisterna lyckas utlösa ett krig mellan Iran och imperiet, då kommer Iran att hamna som imperiets kaishakunin – Israels dagar är räknade. Om galningarna misslyckas i sina maniska försök att utlösa ett större krig, då kommer Anglozionistimperiet förmodligen att kollapsa under trycket av inre motsättningar i det amerikanska samhället.

Slutligen, om Trump och de amerikanska patrioter som inte vill offra sitt land till förmån för Anglozionistimperiet lyckas med en ”dränering av DC träsket” och slutligen slår ned hårt på de neokonservativa kan en gradvis övergång från Imperium till stormakt fortfarande vara möjlig. Men klockan närmar sig snabbt midnatt.

A bird’s eye view of the vineyard
thesaker.is
Annonser