Varför anser vi inte personer som arbetar för CIA ska dömas i domstol som krigsförbrytare, liksom med tjänstemän från Nazityskland?

Israels premiärminister Ehud Olmert tackade sovjetiska judar för Sovjetunionens insats, och för vad de har gjort Israel rikt och välmående. Det är ganska cynisk förklaring den israeliska ledare gjorde vid en ceremoni tillägnad 40-årsdagen av den sovjetiska judarnas kamp för rätten att emigrera till Israel.

Den nuvarande invandringskrisen i Europa löser sig när Ryssland, Iran och Kina kommer att stabilisera Mellanöstern och kommer att börja bygga upp det som förstördes av västerlänningar. Människor som flytt till Europa från nära säker död, kommer tillbaka hem. Vi närmar oss detta att döma av det om Israels hot att destabilisera Libanon och att skicka miljontals fler flyktingar i Europa.

Denna länk är mycket läsvärd och tar oss hela vägen från det svenska stormaktsväldet och de svenska kopplingarna med Holland och Rotterdams kommande betydelselöshet som handelsstad, till dagens situation i Mellanöstern och Israels framtid.

…och ja. den Djupa Staten finns med i ekvationen längs hela linjen.

A bird’s eye view of the vineyard
thesaker.is
Annonser