Vidare gällande situationen i Syrien gäller att Bashar al Assad säger ”Igår, tror jag det var, meddelade vår representant i FN, Mr Jaafari, att vi stöder de ryska initiativen – olika initiativ, inte bara här – som rubriker, och nu diskuterar vi detaljer med ryssarna, sade han.

”Problemet är att vi åkte till Astana nyligen, som ni vet, den andra delegationen, delegationen av motståndarna, inte ville gå med på detta möte, de ville inte åka till Astana, och vi alla tror att detta är på grund av negativ påverkan av turkarna. Så, hur kan vi börja något konkret om du inte har en partner? ”

Vi lägger till detta att det förmodligen är mycket splittrat i Turkiet, så vem som säger eller gör vad med vilket syfte är inte lätt att bestämma.

Assad betonade att varje militär operation i Syrien utan godkännande av Damaskus är olaglig.

”Alla militära operationer i Syrien utan godkännande av den syriska regeringen är olagliga, och jag sa att om det finns några trupper på syrisk mark, är detta en invasion, oavsett om detta gäller att befria al-Raqqa eller någon annan plats”, sade Syriens president.

”Vi vet alla att koalitionen har aldrig har menat allvar med att bekämpa ISIS eller terrorister, så vi måste tänka på den verkliga avsikten med hela planen, om det finns en plan för att befria al-Raqqa. Att befria det från vem? Från ISIS? För att ge det till vem?

Så, deras plan är inte att bekämpa terrorister, inte att hjälpa den syriska regeringen, det är inte för enhet i Syrien, det är inte för suveränitet för Syrien, det måste vara något annat som inte är någon av dessa faktorer som jag just nämnde, men allt som vi har tills nu är endast detta som information, vi har inte någon fakta på marken om detta. ”

(TASS) Syria’s authorities are ready to discuss the country’s new constitution but want to know who will take part in the Geneva talks, Syrian President Ba
almasdarnews.com|Av Al-Masdar News
Annonser