Så här sade alltså Assad igår:

”Alla militära operationer i Syrien utan godkännande av den syriska regeringen är olagliga, och jag sa att om det finns några trupper på syrisk mark, är detta en invasion, oavsett om detta gäller att befria al-Raqqa eller någon annan plats”, sade Syriens president.

”Vi vet alla att koalitionen har aldrig har menat allvar med att bekämpa ISIS eller terrorister, så vi måste tänka på den verkliga avsikten med hela planen, om det finns en plan för att befria al-Raqqa. Att befria det från vem? Från ISIS? För att ge det till vem?

Så, deras plan är inte att bekämpa terrorister, inte att hjälpa den syriska regeringen, det är inte för enhet i Syrien, det är inte för suveränitet för Syrien, det måste vara något annat som inte är någon av dessa faktorer som jag just nämnde, men allt som vi har tills nu är endast detta som information, vi har inte någon fakta på marken om detta. ”

”Den allvarliga utbyte av missil eld mellan Israel och Syrien tidigt fredag morgon speglar Assad regimens försök att ändra inofficiella spelregler.”

Israel has avoided directly commenting on airstrikes in Syria. Until now.
haaretz.com
Annonser