Fast mellan skål och vägg blir det inte lätt att komma undan ljuset från verkligheten när lögnen har verkat ledande.

Man skulle ”nästan” kunna ana en viss Pan – Arabisk strategisk utvecklingstanke bakom detta, med en snäll och en elak förhörsledare.

Bibi har det sannerligen inte lätt numera med Vita Huset som ” inte utesluter” en enstatslösning – vilket är den demografiska döden för Israel – och Kina som ”förespråkar” en tvåstatslösning och som är strategisk allierad med Iran.

Att Bibi vill avsätta Assad gör minsann ingenting bättre för den Judiska Staten. Syriens roll efter konflikten måste vara att som en stat som åter antända lågan av den arabiska nationalismen i hela Mellanöstern av mer sekulär natur.

Nyligen träffade president Assad en delegation från den tunisiska folkfronten, ett sekulärt, Arabist, socialistiskt parti. De gratulerade Syriens president för hans nåd och lugna ledning i kriget mot terrorismen och prisade Syrien för att förbli trogen principerna för arabisk nationalism.

President Assad, som Nasser före honom, måste arbeta för att förena folkrörelser i hela arabvärlden så att arabiska regeringar kommer att sluta slåss sinsemellan och börja bilda en enad front mot den terrorism som västerländsk imperialism har skapat för polarisering och även mot övrig västerländsk imperialism och ekonomisk inblandning.

Lösningen för Syrien är inte att att förbli små i sig själva, utan för att bli en politisk koloss, en ledstjärna för den arabiska världen. Arabisk nationalism har inte dött, den har inte ens blivit mördad. Det har varit ett långvarigt försök till mord och de som bär mordvapen inkluderar regimerna i Saudiarabien, Qatar, Israel, Turkiet och resten av den bredare Natosfären.

En förnyad mer sekulär arabisk nationalism kan skapa fred och välstånd tillbaka till den arabiska världen och därmed göra hela världen till en säkrare plats.

Vissa säger att sådana idéer kommer att bli svårt att uppnå. Det är händelsevis samma personer som sade att Assad inte skulle vara statschef för Syrien 2017.

Netanyahu appeared to have no comment in response to Xi’s remarks.
theantimedia.org
Annonser