Att detonera på förhand utplacerade motsvarande exempelvis senapsgasgranater – inte Sarin – och själv befinna sig i skydd i lovartsläge för att kunna skylla innehållet på flygbombningarna, kräver ett minimum av resurser och planering och förefaller vara långt mer trovärdigt som operativt scenario än vad som har redovisats medialt.

Sanering av C – stridmedel utan skyddsklädsel, var vidare ingenting som man fick lära sig på SkyddS på livgardet, inte ens om man hade vit hjälm…

Att Donald Trump och Rex Tillerson förefaller kritisera axeln Kreml – Teheran – Damaskus för detta förlopp – alternativt då att ett lager av C – stridsmedel har träffats av luftangrepp är naturligtvis ren opinionsbildningskosmetik för att lugna insidan – den Djupa Staten.
Det som kommer att följa på detta förlopp är istället någonting av mer asymmetrisk natur med effekter på den Djupa Staten och sannolikt främst riktat mot CIA.

Som ett bevis för det svenska intellektuella klimatet har dock vi tacksamt nog Wolfgang Hansson som i detta delar med sig av sin mycket speciella analysförmåga, inte ett öga kan förbli torrt av gapskratten när vi läser Wolfgangs alster

Sedan kan det svenska folket lugnt återgå till att koncentrera sig på väsentligheter som genusneutrala pass och Mello.

Målet med Syriens och Rysslands desinformation är inte att vi ska tro på deras version. Viktigast är att lägga ut dimridåer och så ett frö av tvivel.
aftonbladet.se
Annonser