Så för ännu lite mer krydda på anrättningen, kommer då de Syriska kurderna också med påpekanden att om amerikanerna kan bomba den syriska militären för att de har kemiska vapen som de använder, då borde de minsann också bomba rebellerna – som kurderna hävdar också har sådana vapen och som de har använt tidigare, till exempel mot Sheikh Maqsoud, den kurdiska enklaven vid Aleppo.

I slutändan bör det inte vara förvånande för någon att en enskild part i ett flersidigt inbördeskrig, helst skulle vilja se alla andra fraktioner få lite kryssningsrobotsuppmärksamhet. Men det är ändå ganska intressant att kurder – som har fått mer amerikansk uppbackning än någon annan – nu kan befinnas mana Washington att inte stanna vid att bomba regeringen, utan att pulverisera den andra USA-stödda sidan, de moderata rebellerna, liksom.

Men som sagt, det kommer att gå till sig inom kort.

På onsdag kvällen, så lämnade Ryssland hur som helst in en resolution från säkerhetsrådet och kräver en opartisk utredning av attacken.

Safronkov anklagade då också USA, Storbritannien och Frankrike för att ha planerat ett regimskifte i Syrien, och för att försöka undvika en opartisk utredning som sannolikt skulle motsäga deras ”anti-regerings paradigm”.

I sitt tal vid ett tidigare säkerhetsrådsmöte som hölls på morgonen efter den påstådda attacken, sade Safronkov att den USA-utarbetade lösningsmodellen med att beskylla Assad för tisdagens ”gas attack” i Idlib provinsen, var baserad på ” förfalskade rapporter från Vita Hjälmarna ”, en organisation som har varit ” att betrakta som icke trovärdig redan för länge sedan, ” samt det ökända Syriska observatoriet för mänskliga rättigheten – som består av en man som sitter i London.
17799208_10210814338889360_85745858365935045_n.jpg

 

Annonser