Okay, vi brukar inte publicera slutsatser som dessa som vi anser vara helt uppåt väggarna, men för exemplets skull skall vi här visa på hur en rimlig problemformulering leder till helt förvirrade slutsatser – lösningsorienteringen helt kass.

Donald Trump vet helt garanterat att Den Djupa Staten är hans främsta motståndare och om han inte gör det så kan han ju alltid lyssna på Maria Zakharova:

”Jag tror att det har bekräftats ännu en gång att den politik och allt som för närvarande sker i USA visar på en besvikelse som ett faktum: det är den mest oförutsägbara staten. Och om det är något förutsägbart i USA, så är det oförutsägbarheten i dess utrikespolitik.”
Zakharova hänvisade till det faktum att USA: s interna ‘Djupa Statens krig’ har nu internationaliserats:

”Jag skulle vilja kalla det spelet amerikanska Game of Thrones. Det är ett krig mellan interna politiska klaner, militära finansiella, politiska och ekonomiska strukturer som inte kan acceptera valresultatet”.

Om Ryssland har rätt problemformulering, vilket artikeln anger, så har sannolikt inte detta heller passerat under radarn i Vita Huset, om de inte klarar av att tänka själva.

”Underrättelser bekräftar ganska mycket det som ryssarna har beskrivit … vilket är att de träffar ett lager där rebellerna – nu är dessa rebeller som är naturligtvis, i samband med al-Qaida – där rebellerna lagrar egna kemikalier och att det i princip orsakades en explosion som resulterade i förluster. Tydligen är underrättelserna i detta mycket tydliga.”

Så varför var det då så bråttom att utföra insatsen mot Syrien och vad syftade den insatsen egentligen till, givet Donald Trump har två fungerade hjärnceller kvar?

Exclusive: President Trump earned neocon applause for his hasty decision to attack Syria and kill about a dozen Syrians, but his rash act has all the earmarks of a “wag the dog” moment, reports Robert Parry. By Robert Parry Just two days after news…
consortiumnews.com
Annonser