Ja, det blir inte mycket mer uppenbart än så här att den Djupa Statens fasoner är vad de är. Att människor möjligen ser sig undantagna att behöva drabbas av terrorism, är visserligen en sak, men problemet är att vad de ovillkorligen kommer att drabbas av, är den Djupa Statens enskilda vinstmaximeringssyften som skapar dessa terroristattacker för att försätta i affekt och kunna styra människors tankar i önskad riktning.

Antingen är de ägardirektivstyrda opinionsbildningsmedierna vad de är, eller så bedrivs inte banker och det militärindustriella komplexet med vinstmaximerings syfte?

Det är inte svårare än så egentligen, men det är därför lite komiskt att ändå få se de taffliga försöken att beskriva Wallenbergs intressen som stillsamt patriotiska och inte främst profithungriga, ja man talar ju till och med öppet om bankernas samhällsansvar …

”Som en vän sa om detta, ” Va, har hon läst Bin Ladens memoarer?”

Jenny Nordströms artikel, skribent i SvD och mina kommentarer:

”Så brutal att bin Laden avfärdade metoden som olämplig.”

– Aha, men hette det inte Al Qaida om 9/11, eller har du också fattat det som Trump mfl. har fattat, att det riggades av den part
som drog ut i det eviga terroristkriget och ursäktade militärt intrång i vilket land som helst som passade.

”Det känns som att se samma bilder, att läsa samma artikel och lyssna på samma nyhetssändning gång på gång: En man kapar en lastbil och kör rakt in i en folkmassa i en stad i Europa.”

– Mm, det kan man för fan säga, det går tydligen mode i tillvägagångssätten, för närvarande är mantrat lastbilsattentat.
Nästan som om budskapen skall trummas in i huvudet på oss, så alla uppfattar exakt samma sak och reagerar exakt lika. Denna gång är det
bara passen i bilen som inte ligger kvar, tydligen så vet man att det är ISIS utan dem – de reser som diplomater numera.
Fattas bara att respektive länders ministrar levererar identiska budskap…

” Förövaren är inte en bekant terrorist eller ens tidigare känd av polisen. Islamiska staten tar sedan antingen på sig dådet eller får det tillägnat sig av förövaren.”

– Jaså, men Ygemans åsiktspolis ZÄPO har väl visst bekräftat att de vet om att det befinner sig IS-soldater i Sverige.
Om de vet det så har de identifierat individer utan att göra något, det är väl konstigt, om jag inte tror allt man uppenbarligen ska tro så kunde man ju misstänka att detta är en show för opinionsbildning?

”Så brutal att bin Laden avfärdade metoden som olämplig”

– Som sagts, på den tiden var trenden inne på Boeing och
tvivelaktigt flygbränsle, inte Volvo FM.
Framhärdar du i att det var en terrorist med finess eller begriper
du att insatsen var och är sannolikt riggad från annat håll?

”Bakgrunden är att IS har lyckats uppfinna och sprida ett relativt enkelt fattigmans-koncept för terror. ”

– Oh, ja, ett genialiskt drag ur deras perspektiv, vem hade kunnat räkna ut det innan, så avancerat, men förresten, ISIS är väl även känt som den ekonomiskt starkaste terroristcellen i världen, samtidigt?

” Eftersom det är dyrt, svårt och riskabelt att planera och utföra stora terrorattacker, framför allt i städer, har IS konsekvent uppmanat sina anhängare att göra något mindre på egen hand.”

– Fel tant, terror är mycket billigt, reguljära, tränade förband är dyrt.

” I princip vad som helst duger, bara det är mord. Likt en sofistikerad seriemördare triggar de andra mördare som inte ens behöver ha erkänt sig tillhöra någon särskild ideologi genom att i detalj förklara hur de ska göra.”

– På så vis, vi hajar, det är därför mord är så förbjudet, börjar en så börjar alla, jojo, det vet man ju, fan vet om inte jag ska köpa en undulat att öva in mig på, som en mjukstart.
” Frilansare som agerar helt på egen hand, och som kanske aldrig ens har haft kontakt med IS, har därför flera gånger också överraskat terrororganisationen med att tillägna dem sina dåd i efterhand. IS får erkännande och stärker både varumärke och skräckfaktor, utan att lyfta ett finger. ”

– Fel igen, prylen med terror är vanligtvis att förbli okänd och anonym, så fort att alla vet vem som gör vad så är det inte längre den sortens terrorism som görs gällande – då är det terrorism på Kejsare Neros vis.

”Men även om metoden och utförandet är slående lika bland de städer där det har inträffat tidigare, så har reaktionerna skilt sig mellan länderna.
I Frankrike utlystes omedelbart undantagstillstånd efter Nice-attacken. President Hollande gjorde en krigsförklaring och beordrade att bombningarna mot IS i Irak och Syrien skulle trappas upp. Efter dådet i Tyskland öppnades julmarknaden snart igen, och förbundskansler Angela Merkel beordrade skärpta säkerhetsåtgärder, men manade också till lugn i tal om humanitet och solidaritet.
I luttrade London gick premiärminister Theresa May också ut direkt efter attacken och talade om vikten av att människor fortsätter att leva som vanligt, eftersom demokrati och frihet alltid vinner i längden. ”

-Nej men titta! Undantagstillstånd, ökade polisiära befogenheter, tyngre beväpning, utökad övervakning och befolkningen uppmanas att ta det med ro – vilken slump – och detta överlag dessutom. Det verkar som om både attentaten och våra räddare i nöden koordinerar sina insatser så att allt blir lika.
Världen har visst börjar lära sig av Sverige.”//P.F.

KOMMENTAR. Det känns som att läsa exakt samma artikel och lyssna på samma nyhetssändning gång på gång: En man kapar en lastbil och kör den…
svd.se
Annonser