För de som fortfarande inte har insett att det finns foliehattar på alla möjliga nivåer- a.k.a att allmänheten är bottenlöst vilseledd av sin utbildning till systemtrogna dårar och att de är manipulerade bort från i princip allt kritiskt tänkande av de ägardirektivstyrda opinionsbildningsmedierna.

När det gäller vad som väntar i nästa steg, kan du satsa diskbänken på att vår västerländska ekonomi inte kommer att överleva nästa storkrig, det begriper dock även Donald Trump, alldeles särskilt om det skulle handla om en större konflikt med Ryssland eller Kina inblandade. Även om detta krig inte förvandlas till en termonukleär sluggerfestival, så kommer det att utplåna den globala ekonomin och det finansiella systemet. Då blir det minsann ingen mjuklandning, i alla fall inte för det då tidigare Anglozionistkontrollerade väst.

Ryssland och Kina har därför byggt det BRICS – ekonomiska blocket där de har lagrat upp guld som en övergångsfunktion för valutafoten, och de har fastställt handelsavtal som inte inbegriper dollar. Om kriget bryter ut, finns där vad som kommer att bli ett annat system redan väntande i kulisserna för att ersätta dollarn, vilken har varit världens reservvaluta i årtionden. Kriget kommer i så fall att motivera Kina, Ryssland och deras allierade, till att dra undan mattan från att ligga under det nuvarande ekonomiska paradigmet.

Självklart är detta något som i sig själv kommer att avsevärt försvaga dollarns värde, men detta kommer ändå bara att vara bara början. Kostnaden för att bekämpa detta krig kommer att bli astronomisk för ett redan utblottat USA – vilket Donald Trump naturligtvis är fullt medveten om. Att reparera obetalbara skulder med ännu mer finansiell belastning i form av skulder är mer av problemet – inte lösningen

Så för att ge dig en uppfattning om hur dyrt det kommer att bli, Andra världskriget drev USA till den högsta skulden i förhållande till BNP som landet någonsin har varit i, faktiskt till en nivå som landet inte har kommit i närheten av igen, förrän lustigt nog helt nyligen. Tänk på det. USA har nästan samma skulder i förhållande till BNP som de hade när man utkämpade det dyraste och mest destruktiva kriget i landets historia.

Som Wealth Research Group redan har påpekat , är dollarn praktiskt taget redan satt på livsuppehållande åtgärder, alltså redan nu. USA:s regering är begravd i skuld och faktiskt utblottad och utan tillräcklig produktiv förmåga redan som det är, och kostnaden för att bekämpa ett nytt världskrig skulle knuffa landet över kanten. USA skulle vara i konkurs efter inte någon tid alls.

När man tänker på allt detta, är en sak helt klar. Om Trump drar in USA i ett ytterligare större krig, oavsett om det är med global räckvidd, så kommer dollarn att krascha. Den kanske inte ens kan överleva en mjuklandning med skuldavskrivning i sin nuvarande dysfunktionella form och karaktär för att skapa en övergång till någonting mer långsiktigt hållbart som system betraktat.

Att inte Donald Trump skulle begripa detta förefaller vara helt osannolikt.

Ford doesn’t suffer fools gladly.
yournewswire.com|Av Baxter Dmitry
Annonser