Namnet Friedmans lojaliteter är ju knappast särskild svåra att identifiera, ifrån namnet som vi känner, dock kan dessa lojaliteter ju nu ta sig mer absurda former än tidigare.

Thomas L. Friedman, är alltså en New York Times kolumnist som håller med resten av världen om att ISIS är ”avskyvärt” och ”måste utrotas”. En dag. men för närvarande anser dock Friedman att ISIS är alldeles för jäkla bra .

Så i stället för att bekämpa ISIS, bör USA använder rörelsen för att tvinga Assad in i ett två-fronts krig!

Det sätt som tydligen Friedman ser det på, är det amerikanska målet i Syrien är att pressa Assad till en ”maktdelnings” överenskommelse med rebeller ”samlade” i Idlib provinsen. Som den lysande strateg att han är, förklarar Thomas att för att uppnå detta mål, kan den amerikanska regeringen skapa sig en no-fly ‘säker zon’ i Syrien, eller leverera luftvärnsrobotar till rebellerna.

Panik är väl inte precis vad som saknas mest i denna analys med andra ord, för NYT är ju trots allt bara vad det är och ingenting annat!

Det ligger nu en air av knackningar på dörren till Knesset över hela tillställningen och som vi har sagt hela tiden, så kommer Hassan Nasrallah och Quasem Suleimani att ombesörja visiten med tiden.

Donald Trump känner till allt detta och han spelar det strategiskt metodiskt genom att efterhand flytta opinionsbildningstrycket för att stärka positionerna i helheten mot den Djupa Staten.

A strategy built on territory won’t ultimately eliminate the terrorist group.
nytimes.com
Annonser