Om nu underrättelsetjänstkollektivet medverkar till att organisera, regissera, finansiera och beväpna ISIS, så förefaller detta i alla fall komma alltmer i ljuset av verkligheten.

För vi konstaterar nu om än naturligtvis bara lite violblygt att vårt postulat om samarbete inom underrättelsetjänstkollektivet håller streck på verkligheten, varför vi nu också försynt undrar varför den svenska kontrollen över den Uzbetiska telekominfrastrukturen annars inte framförs som en fördel, vi har ju trots allt betalat icke obetydliga summor till Gulnara Karimova – vars säkerhetstjänst uppenbarligen har haft koll på värde Rakhmat Akilov? DET minns i alla fall väldigt många svenskar!

Så med avseende på vem som egentligen sitter på källan till informationsflödet, så har vi faktiskt inte mindre än svårt att värja oss från intrycket av att vad som redovisas från myndigheten är en slags efterhandskonstruktion, just för att dölja de fakta som skulle belysa vem som egentligen har anstiftat förloppet.

Uzbekistan’s Foreign Ministry has confirmed that the suspect in the Stockholm truck attack, an Uzbek citizen, had been investigated for having terrorist sympathies. He…
rt.com
Annonser