Den amerikanska kryssningsmissilattacken mot Syrien var en handling av internationell aggression, har Ryssland, Syrien och Iran sagt efter ett möte med sina respektive utrikesministrar i Moskva.

”Vi har upprepat vår position och förenades i uppgiften att attacken var en aggressionshandling som uppenbart brutit mot principerna i internationell rätt och FN-stadgan” sade Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov.

”Vi uppmanar USA och dess allierade att respektera Syriens suveränitet och avstå från handlingar som liknar vad som hände den 7 april, och som har allvarliga förgrening inte bara för regional utan också global säkerhet”, tillade han.

Kina har offentligt varnat USA för att konsekvenserna av ett angrepp på Nordkorea skulle innebära fler konsekvenser än ett angrepp på Syrien. man har dessutom grupperat ut militära förband för att få Pyongyang att inte överreagera.

Nordkorea har en stor arsenal av massförstörelsevapen som inkluderar kärnvapen. Om USA genomför en oprovocerad attack, kan Nordkorea leverera konsekvent i förhållande till vad de lovar ifråga om att hämnas, genomförande åtgärder uppgående till och med totalt krig.

Trots historiska spänningar mellan Washington och Pyongyang har ingen militär åtgärd utförts mellan de två länderna sedan vapenvilan som på obestämd tid pausade Koreakriget 1953.

Med rapporter om amerikanska fartyg inom räckvidd för utbud av nordkoreanska mål är världens nu ett steg ”närmare ett kärnvapenkrig”.

Donald Trump militaristiska utrikespolitik ser alltså allt mindre ut som ett schackspel än vad det ser ut som rysk roulette och det är av en given anledning.

The Pentagon has refused to confirm or deny the speculation.
theduran.com|Av Adam Garrie

 

Annonser