I ljuset av den verklighet som innebär att den Anglozionistkontrollerade Djupa Staten eroderar bort så kommer dess lydstater att söka sig andra vägar och Saudi vet nu helt säkert att vikten av allierade växer exponentiellt med tiden, inte minst beroende på Ramsan Kaydorovs rätt begränsade förtjusning i Sunnisekteristiskt extremism och att Iran och Hizbollah har börjat fundera allt mer på Palestina / Israelfrågan.

USA: s president Donald Trump var följdriktigt en av de första västerländska ledare till att göra ett gratulationssamtal till Erdogan på måndagen. I efterdyningarna av samtalet, utfärdade Vita huset ett uttalande och sade att Trump har ”gratulerat [Erdogan] till den senaste folkomröstningens seger” och tackade för att Turkiet stödjer USA: s militära insatser i Syrien.

Tillsammans med Trump, Saudiarabiens kung Salman bin Abdulaziz sände också sina gratulationer till Erdogan på måndagen, enligt saudiska Press Agency.

Å andra sidan, i Kina har det lustigt nog faktiskt just visats på behovet av ett slut på ”historisk orättvisa” i konflikten mellan Israel och Palestina med ”hopp” om att det skulle skapa fred i turbulenta regionen.

Vid ett tal i Peking på en gemensam presskonferens med den besökande palestinska myndighetens (PA) utrikesminister Riyad al-Maliki, sade Kinas utrikesminister Wang Yi att orättvisan ”inte längre kan fortsätta” och ”måste korrigeras.”

Peking har i det förflutna inlett, i alla fall utåt sett, mycket begränsad åtgärder, även om ministern Wang Yi förklarade att de har ”spelat en positiv och konstruktiv roll i Mellanöstern i flera år.” Det är möjligen oklart om detta signalerar en förändring av politiken i regionen då Wang Yi bland annat betonar att ”det finns inget geopolitiskt övervägande i Kinas roll, inte heller någon avsikt att göra en balansförskjutning med något annat land. ”regionen har att göra med ett markområdes strategiska strider mellan världsmakterna. Kina kommer alltså inte att ta ställning och uppmanar nu USA till att göra detsamma. Vi anar violblygt att Donald trumps idéer om en enstatslösning kommer att aktualiseras inom kort.
Enligt PA-ägda nyhetsbyrån Wafa, ingår diskussionerna mellan de två ministerråden i ”politiska och diplomatiska ansträngningar för att återuppliva den avstannade fredsprocessen mellan palestinier och israeler.”

Minister Maliki hoppas lämpligt nog på en ”balanserad och konstruktiv roll” från Washington i att reaktivera fredsprocessen.
Wang beklagade att det har varit sjuttio år sedan den judiska staten skapades genom en FN-resolution och ”Vad vi ser är att våra palestinska bröder ännu har kvar att upprätta en självständig stat med full suveränitet.” Kina vill ha en ”rättvis och heltäckande lösning på konflikten”baserat på gränserna före 1967.

Tjaeeee vem kunde ha anat detta…tänka sig!

Thousands of people took to the streets of Istanbul to protest the results of the referendum that extended powers of Turkish President Recep Tayyip Erdogan.…
rt.com
Annonser