Något som slog oss när vi såg att det var CVN – 68 Chester Nimitzgruppen, i ljuset av att det från Kremls sida har deklarerats att tiden för falskflaggade attacker är över, blev givetvis USS Maine (ACR-1) som var en pansarkryssare byggd för USA:s flotta i början av 1890-talet. Kryssaren sänktes av en explosion i Havannas hamn den 15 februari 1898. Sänkningen kom att bli en utlösande faktor till det Spansk-amerikanska kriget senare samma år. Vem som sänkte den, jorå serru..

Dock kommer alltså inte eventuella spektakel med Nimitz leda någonstans i detta.

USS Nimitz (CVN-68) är ett amerikanskt hangarfartyg och det första av Nimitz-klassen. Hangarfartyget fick sitt namn efter Chester W. Nimitz som tjänstgjorde i andra världskriget och var flottans sista femstjärniga amiral.
Sedan 2012 är fartyget det äldsta tjänstgörande fartyget i USA:s flotta. Nimitz planeras att tas ur bruk år 2020.

Men lite historisk kuriosa är ju i detta att anfallet mot Pearl Harbour som bekant alltså inte kunde leda till något annat än att USA gick i krig mot Japan vilket är en lite anmärkningsvärd målsättnng – eftersom den Japanska militärledning förmodligen inte hade några mer utvecklade invasionsplaner gällande USA, så var det inte mindre än rätt uppenbart att det var den IG Farbenkontrollerade Djupa Staten ( som i Japan då kallades för den Svarta Draken) som var i farten, som vanligt alltså. Varför är då detta något att kanske bry sig om? Jo för att människor som ägnar sig åt strategisk operativ planering – att konspirera – inte sällan är förtjusta i symbolik, alltså: Nimitz.

Efter attacken mot Pearl Harbor 1941 blev Chester Nimitz den 31 december 1941 amiral och chef för Stillahavsflottan (Commander in Chief, U.S. Pacific Fleet). Från den 8 maj 1942 var han även chef för norra, centrala och södra stillahavsområdet (Commander in Chief, U.S. Pacific Fleet and Pacific Ocean Areas). Douglas MacArthur var chef för sydvästra området (South West Pacific Area). Nimitz ledde sjökriget mot Japan från sitt högkvarter på Hawaii. Japan kapitulerade i augusti 1945 och Nimitz var en av undertecknarna av kapitulationshandlingarna ombord på slagskeppet USS Missouri i Tokyobukten den 2 september samma år. Den 24 november 1945 efterträddes Nimitz av amiral Raymond A. Spruance som Commander in Chief, U.S. Pacific Fleet and Pacific Ocean Areas. Fingrarna i burken BigTime!

Den Djupa Staten har så att säga haft ångan uppe sedan länge, för att använda en passande terminologi.

According to a report by South Korea’s primary news outlet, Yonhap, the Pentagon has directed a total of three US aircraft carriers toward the Korean Peninsula, citing…
zerohedge.com