USA och dess västallierade använder alla möjligheter att skada Ryssland, sade den tjetjenske ledaren Ramzan Kadyrov till RT i en intervju.

”Västvärlden och Europa vill inte hjälpa någon. Det viktigaste för dem är att använda varje resurs mot Ryssland. De vill se oss på knä framför dem” sade Kadyrov i en exklusiv intervju med RT:s arabiska kanal.

Tjetjenien som ligger i södra Ryssland var skådeplatsen för två militära kampanjer under 1990-talet och i början av 2000-talet. Ramzan Kadyrov sade att faderns val att pantsätta sin lojalitet till Moskva var valet hos det tjetjenska folket.

”Folket sade att de vill leva som en del av Ryssland”, sade han.

Kadyrov upprepade sin lojalitet till Moskva, både som representant för det tjetjenska folket och som en hängiven muslim.

”Mitt folk har anförtrott mig att tjäna i god tro. Och min religion tvingar mig också att vara lojal mot överbefälhavaren. Så länge detta land och denna president tillåter att bygga moskéer och be, är vår plikt att dö för denna president ”, sade Kadyrov.

Som sagt, vi har påtalat att det skulle komma och nu kommer det!

The US and its Western allies will use any opportunity to harm Russia, Chechen leader Ramzan Kadyrov told RT in an interview.
rt.com
Annonser