Passande nog så tycks det ändå finnas någon form av bärande och central underliggande tanke, som bygger på att se till att vingklippa det amerikanska utrikesdepartementet och underrättelsetjänstkollektivet inom den Djupa Staten inom USA.

Att denna tanke inte är så populär i alla läger leder ovillkorligen till att man måste anpassa tillvägagångssättet när man skall effektuera detta som förlopp i verkligheten.

Strategisk reflexiv kontroll alltså i detta, men här glimtar verkligheten fram.

President Donald Trump ser inte USA: s roll i att hjälpa sina europeiska allierade att bygga upp en regering i Libyen. Istället sade han till reportrar, han vill besegra den islamiska staten, varefter USA kan fokusera på inhemska frågor.

Vi ett tal till reportrar i Washington, DC på torsdagen, efter ett möte med Italiens premiärminister Paolo Gentiloni, motsade Trump sin gästs bedömning att USA: s roll i att stabilisera Libyen skulle vara kritisk, med argumentet att USA har ”tillräckligt med roller … överallt.”

”Jag ser inte en roll i Libyen”, sade Trump. ”Jag ser en roll i att bli av ISIS. Vi är mycket effektiva i detta avseende.”

Vilket alltså är sant och det sker i samverkan med Ryssland, Kina och Iran samt alltmer med Turkiet – MOT delar av det amerikanska utrikesdepartementet, underrättelsetjänstkollektivet inom den Djupa Staten med sina ägardirektivstyrda opinionsbildningsmedier och delar av Pentagon.

President Donald Trump does not see a US role in helping its European allies build a government in Libya. Instead, he told reporters, he wants to defeat Islamic State,…
rt.com
Annonser