Donald Trump tror nu närmast kusligt lämpligt nog, att allierade tar en otillbörlig fördel av amerikansk generositet, och klagar på att det slösas ”enorma” summor på att skydda saudierna och han förväntar sig att Seoul ska betala för THAAD antimissilsystemet.

Ja, spelar han för den Djupa Statens räkning, så lär inte den ledningen vara särskilt nöjd. Amerikanerna lär ju dessutom anse att han har rätt i att inte USA skall betala…

President Trump vill alltså att Sydkorea ska betala runt $ 1 miljard dollar för utbyggnaden av Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) batterier, berättade han för Reuters i en exklusiv intervju.

”Jag informerade Sydkorea att det vore lämpligt om de betalade.” ”Det är ett miljard dollar system” säger Trump.

”Det är fenomenalt, det skjuter missiler direkt ur himlen”, tillade han, för att främja det anti-missilsystem som håller på att utvecklas i Sydkorea bland mycket allmänt missnöje som fruktar att det bara kommer att göra den omedelbara omgivningen till ett viktigt mål för en potentiell motinsats.

Där kommer sprickan med Sydkorea att börja växa

Donald Trump believes that allies are taking unfair advantage of American generosity, complaining about wasting “tremendous” sums on protecting the Saudis and expects…
rt.com
18193932_10211012015991164_4316162465023711928_n
Annonser