Inte så otippat i tiden.

”Putin och Trump, enligt utrikespolitiska talespersoner, sade igår att respektive utrikesministrar i varje land, Sergey Lavrov och Rex Tillerson kommer att stå i nära kontakt med varandra för att stärka den bräckliga syriska vapenvilan.

Bland de viktigaste sakerna som diskuterades var en möjlig samordning mellan Ryssland och USA i kampen mot Wahhabist-terrorism i Syrien. Saudi – Israel har nu alltså ett ovillkorligt problem i vardande. Samarbetet mellan Washington och Moskva i kriget mot grupper som ISIS (som utgör en deklarerad Israelisk strategisk tillgång) var en central del av Trumps kampanj, men det var även en strategi som till synes blev helt övergiven när Trump med totalt opinionsbildningsskapande syfte anföll Syrien den 6 april, något som ledde till att Vladimir Putin sade att relationerna mellan USA och Ryssland hade eroderat enligt Donald Trump.

Allt var således som vanligt i säck innan det kom i påse.”

An Iranian Foreign Ministry spokesman has accused Saudi Arabia of supporting terrorism and of seeking confrontational policies in the region. He was responding to…
rt.com
Annonser