De militanta fraktionerna som ingår i Astana samtalen stormade ilsket ut från sessionen där ett memorandum undertecknades av företrädare för Ryssland, Iran och Turkiet.

De vet mycket väl att deras bluff har synats. Deras tal om fred har varit genomskådat som en bluff, vilket alltså många redan visste att det var, och Syrien har ständigt sagt att det hela var en bluff. Sverige står nu där vi står inför det nationella moraliska bokslutet och den karaktärsmässiga revisionen – sammanbrottet. (Sån tur att det är Mello..)

Nu gäller att om de militanta inte följer protokollen för de snart fastställda säkra zonerna, så kommer världen omgående att se öppet att deras mål är erövring snarare än fred. De kommer att avslöjas som upprorsmän snarare än ‘oppositionen’.

Syrien kommer äntligen att få upprättelse. Detta kan sannolikt ske tidigare än väntat.

Ryssland har lagt bollen på Erdogans planhalva. Erdogan är nu bunden av ett avtal som ska verkställas av länder vars roll i Syrien har varit positiv, en roll som stöder den syriska regeringen och därmed det syriska folket.

För att uttrycka det mer i termer av legio, Ryssland och Iran har ‘koloniserat’ bort den intellektuella debatten från Turkiet och USA. De kontrollerar nu säkra zoner som är till sin mening flygförbudszoner. Detta innebär att Turkiet inte kan agera ensidigt utan att bryta en överenskommelse, eftersom den är en sådan som är gemensamt undertecknad.

Det innebär också att Turkiet och USA nu är alltmer avlägsna när det gäller anpassningar i Syrien. Turkiet måste nu bidra till genomförandet en överenskommelse som utarbetats utan USA. Turkiet är med i ‘stora pojkarna klubb’, så att säga, men den största militärmakten i ZIONATO är inte medlem. Turkiet kommer att följa Sidenvägen

Detta förvärras av existerande spänningar som den Djupa Staten har skapat mellan Turkiet och USA, på grund av USA: s vägran att överge kurdiska SFD styrkor och Turkiets vägran att överge taktiken med att attackera kurdiska styrkor. Bråk i ZIONATO paradiset är en fras som man osökt kommer att tänka på.

I en snabb manöver, Ryssland och Iran har inte bara bevarat status quo i Syrien, utan de har samtidigt klippt vingarna av ZIONATO – den Djupa Staten i Turkiet och isolerat Amerika från alla försök att ändra och skaka om händelseutvecklingen, utan att riskera ett totalt krig mot Syrien, Ryssland, Iran och även Turkiet. Allt var med andra ord i säck innan det kom i påse.

Så att Donald Trumps första utlandsresa som USA: s president kommer att omfatta Israel, Vatikanen och Saudiarabien, enligt vad en hög förvaltningstjänsteman sade på torsdagen, kan inte vara speciellt förvånande för någon som klarar av att förstå det ovan beskrivna. Trump kommer också att delta i ett ZIONATO-möte i Bryssel den 25 maj och gruppen de sju toppländerna på Sicilien den 26 maj.

Nu är det verkligen vår i luften.

18222316_10211074724678842_1015736889626508896_n.jpg

Annonser