Att Flynn har något att berätta är helt uppenbart, men vad som också är uppenbart är att han vill göra det under skydd om åtalseftergift – vilket i sin tur innebär att det mindre inte skall ligga i vägen för det större. Så varför detta nu är på tapeten tycks i alla händelser inte ligga inom förståelsens ramar hos de Clintonsoroslojala.

Man borde kanske fundera på hur mycket som denne man egentligen kan och vad mer exakt som han har varit med om, oavsett hans mer än möjligen bristande moralfilosofiska bildningsnivå. Om han tänkt främst på sig själv – vilket han bevisligen har gjort – är det då verkligen helt säkert att han inte fortfarande gör det, eller ännu värre, tänk om han inte gör det och istället tänker främst på det amerikanska samhället ut ett altruistiskt perspektiv.

Så hur kommer det då att bli nu?

Ja, uppenbarligen så kommer Flynn att få ta den smäll som kommer från att han har fått betalt av RT – vilket naturligtvis säger allt om ett djupare samarbete, alltså att lämna kvar öppna bevis på bordet som tidigare underrättelsetjänstchef som vet om att han är avlyssnad – men det säger också att Flynn därför mer än kan komma att bli det svärd som tillfogar den Djupa Staten det dödliga hugget i ett duellarrangemang som den Djupa Staten själv regisserar. Spelet kallas som bekant strategisk reflexiv kontroll.

Att han nekar till att lämna in redovisningarna på ersättningen från RT – medveten om att han är avlyssnad – måste rimligtvis ses som en krok så grov att inte ens en svensk borde nappa på det betet, men där ser man tydligt hur girighet inte är visdomsgrundande.

The Senate Select Intelligence Committee has subpoenaed President Donald Trump’s former national security advisor, Michael Flynn, sending a clear message that the…
rt.com
Annonser