Vem kunde ha sett det komma….och Israel nappar på kroken eftersom den strategiska reflexiva kontrollen inte medger annat.

Man kan nästan se det som att det börjar att bli en konstform att göra sig impopulär – och möjligen så kan det väl vara själva syftet – så illa är det.

USA: s utrikesminister Rex Tillerson sade på söndagen att beslutet fortfarande övervägs av Vita huset på grund av den skada det skulle orsaka för fredsprocessen i Mellanöstern.

”Jag tror att processen kommer att bli informerad, återigen, de parter som är inblandade i dessa samtal och definitivt … om Israel ser det som ett bra fredsinitiativ eller kanske en distraktion” berättade Tillerson för NBC: s ‘Meet the Press ‘.

Det var första gången en högre tjänstemän för Trumpadministrationen erkände att flytta ambassaden kan försämra situationen. Men Israel var snabba att avfärda den oron och hävdade att den planerade flytten skulle göra det motsatta.

”Flytta den amerikanska ambassaden till Jerusalem kommer inte att skada fredsprocessen. Det kommer att göra det motsatta,” sade Netanyahus talesperson i ett uttalande. ”Det kommer att öka förståelsen genom rättande av historiska fel och genom att splittra den palestinska fantasin om att Jerusalem inte är Israels huvudstad.”

Responding to US concerns over a proposed move of the American embassy in Israel to Jerusalem, Prime Minister Benjamin Netanyahu said the move would help the…
rt.com
Annonser