Lustigt nog precis som vi sade redan när affären med Saudierna kom upp

Mohammad Hashemi Rafsanjani, en ledande medlem av det iranska parlamentets lämplighetsråd, hävdade nyss att dessa flera miljarder dollar vapenförsäljning i slutändan kan slå tillbaka på den saudiska regimen. Rafsanjani varnade för att en dag kan saudierna hamna i en situation där befolkningen kommer att vända dessa vapen mot den saudiska kungafamiljen.

Vi sade ju lite mer syrligt att detta ”kan nog” faktiskt ha varit i säck innan det kom i påse vad gäller Donald Trump.

”Vi har sett det förut. Saudierna spenderar miljarder på vapen som de inte har kapacitet att absorbera. Samtidigt som de står inför uppror hemma som de försöker att dölja och de för ett kostsamt krig i Jemen ”, sade Rafsanjani, enligt Independent .

För att dra en parallell med de senare iranska historien, då USA var mycket vänliga med denna USA-stödda Mellanöstern nation medan den var under styrning av Shah Reza Pahlavi, en lätt brutal, USA-installerad diktator, så uppgav Rasfanjani följande:

”The Shah, hade också spenderat miljarder av dollar på att köpa vapen från USA, hade han också kapacitetsproblem. Vi hade 65.000 amerikaner i Iran, de flesta av dem i de väpnade styrkorna. Men sedan kom revolutionen och vapnen användes mot honom och hans regim.

”Om vi tittar på vad som händer i Saudiarabien tror jag att ödet för den saudiska kungafamiljen kommer att vara detsamma som för [Shahens dynasti] Pahlavis . Det finns mindre och mindre utrymme i världen för absoluta monarkier som saudiernas”.

Så ja, om den Anglozionistiska Djupa Staten i DC fortsätter att hålla på med proxykrigande i Ukraina, så är fortfarande Kremls övertygelse att Teheran kommer att destabilisera Saudi, fast nu blir det även .med bistånd av Donald Trump!

Annonser