För alla kritiker av Trumps första utlandsresa, så verkar han ju ha uppnått något helt utan motstycke: han har förenat Tysklands politiska partier i ett gemensamt raseri (för att undvika att använda en hårdare ord) riktat direkt mot USA: s president. Vilket alltså inte kan uteslutas ha varit själva grundtanken!

Ni vet det där med att hålla Tyskland nere för att ZIONATO skall kunna vara inne och hålla Ryssland ute från handel med Tyskland.

Först var det Angela Merkel, som blev chockad efter att Trump vägrade att stödja G-7 kommunikén om klimatförändringar, och en dag senare varnade för att Tyskland inte längre kan förlita sig på den amerikanska administrationen (och Storbritannien), och att Europa måste bli självförsörjande framöver, kanske skulle man föreställa sig mycket närmare band med Frankrike och Makaronen. Nu är det hur som helst dags dags för hennes största utmanare i det kommande tyska valet, socialdemokraten Martin Shulz som utmanar Merkel om Kanslerposten och som anklagade Donald Trump att förstöra västerländska värderingar och undergräva det internationella samarbetet.

En socialdemokrat – jojo vi tackar…

Den politiska adeln är vad den är inom ramen för den Djupa Staten – även i Tyskland.

Germany’s centre-left chancellor candidate Martin Schulz on Tuesday accused U.S. President Donald Trump of destroying Western values and undermining international…
in.reuters.com
Annonser