”anvisade mig att istället kalla det för en fråga”

” vilket förbryllade mig och gjorde mig bekymrad”

” måste ta avstånd från departementet för att kunna avsluta utredningen med trovärdighet”

Att avsluta utredningen grundat på annat än trovärdighet – typ att faktiskt tekniskt bevisa att det användes Bleachbit och hammare för att rensa datorer – var alltså aldrig aktuellt….

Med avseende på att pedofilentusiasten Theresa May inte kunde få till en egen majoritet och att Loretta Lynch efter att under tidiga sommaren förra året råkade ha, som av en slump, sprungit på Bill Clinton ute på asfalten på en flygplats där de – enligt egen utsaga – bara samtalade om golfswingar, barnbarn och Yogaövningar samt att Lynch sedan talade om för James Comey att han skulle tona ner utredningen av Hillary Clintons E – mailhantering och bara kalla det för en fråga – istället för en utredning, så står Anglozionistimperiet nu sannolikt på dumhetens botten och utvecklingens öppna vändning.

Vändningen kommer att komma ur det geopolitiska momentum som följer på att Ryssland knappast på något sätt öppet kommer att ‘ta ställning’ i frågan om Qatar, uttalanden om detta bör hållas i ljuset av vad Rex Tillerson uttrycker och vad hans handlingar innebär och därför ses som grovt överdrivna. Med detta sagt, med Moskva öppet för att höra Qatars perspektiv och med både NATO medlemmen Turkiet och den ”amerikanska motståndaren” Iran – vilken precis som Maria Zacharova förstår sig på problemställningen med den Djupa Staten – och som tydligt tar ställning för Qatar, ser det alltmer ut som om Saudi blir mer och mer backade in i hörnet i förhållande till vad det tidigare verkade vara. Lustigt nog är det precis som vi har sagt att det skulle bli.

Egyptens ställningstagande mot Qatar odlas i opinionsbildningsmyllan av direkt fientlighet över den senares finansiering av Muslimska brödraskapet, vilket dock inte exakt skapar någon finare trovärdig ideologisk allians med Saudi. Egypten är utåt sett fortfarande långt från Turkiet av samma skäl. Men detta är alltså inom ramen för teaterkulissen och det är inte realpolitik.

Elefanten i rummet och det är allt en rackarns stor elefant, det är det verkligen, är alltså USA som behåller sin största Mellanösternbas i Qatar, eftersom annars kommer den Djupa Statens – Imperiets Särskilda Insats Styrka, helt säkert att dyka upp på scenen där. Dråpligt är bara förnamnet.

Vi bevittnar nu att det udda Ottomanska spöket Turkiet bryter kedjorna med USA/ den Djupa Staten över Qatar och att även Iran trotsar USA: s närvaro i Persiska viken för att erbjuda stöd till en plötsligt alltmer egensinnig amerikansk allierad.

Den Djupa Staten i USA kan antingen rycka på axlarna och inse att man förlorat denna sekvens av schackmatchen eller kanske för några mer oroande, så har den Djupa Staten i USA gjort så att Iran dras in i detta, för att vara realistiskt nog för ett läskigt krig av något slag eller något annat hemskt som kan förefalla realistiskt nog för att bryta ut?

Den Djupa Statens proxies bekämpar Iran i Syrien och i viss mån slåss man om inflytande i Irak med Iran. Skulle Gulfen kunna bli nästa hot spot för ett USA/Djupa Staten-Iran proxykrig eller något ännu sämre? Vem har problemformuleringsinitiativet och med vilket syfte – i verkligheten?

Israel? Njaaaeee, men landet blir allt svårare att missa som ett kommande problem för allt fler, så nu ökar kraven dramatiskt på människor som bor i Israel att resa sig mot den Djupa Staten. Vilka kommer att knacka på dörren till Knesset…

Annonser