Och det blev faktiskt som vi har sagt hela tiden:

Tidigare igår chefen för den ryska generalstabens Operativa avdelning Sergey Rudskoy : uppgav att inbördeskriget i Syrien praktiskt taget upphört.

Enligt Almasdar News rapport ”sent på fredag eftermiddag, Syriens armé (SAA), Hizbollah och allierade irakiska paramilitära kontingenter bröt genom i sydöstra Homs och nådde en irakisk gränsstation, vilket spräcker frontlinjen mellan rebellstyrkor baserade i Al- Tanf region och Isis militanta i grannregionen Deir Ezzor.

Utan att bli angripna av det amerikanska flygvapnet och dess kontrollerade syriska proxies, framryckte SAA och dess allierade genom över 40 kilometer genom övergivet ökenområde och lyckades nå fram till en irakisk garnison över gränsen.”

Insatsen bekräftades av det ryska försvarsministeriet och en Hizbollah-kopplad mediekanal under gårdagen.

Några saker att beakta i detta:

Rysslands försvarsdepartementet uttalande om att inbördeskriget i Syrien är över, förmedlar budskapet att alla som helst fientligheter, inklusive de som genomförs av USA och dess ombud proxies, kommer att ses som terrorattacker.

9 juni är 50-årsdagen av Israels ockupation av syriskt territorium gällande Golanhöjderna.

Som rapporterats av Xinhua – lovade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu på tisdagen att ”för evigt” behålla kontrollen över Golanhöjderna, som ockuperades under 1967 års arabisk-israeliska kriget, eller sexdagarskriget. ”Jag kom hit för att berätta att Golanhöjderna kommer alltid att förbli under israelisk överhöghet. Vi kommer aldrig att lämna Golanhöjderna. Det är vårt.”

En israelisk princip ”det som är mitt är mitt och vad som är ditt är mitt.”

Eftersom tillkännagivandet i slutet av den syriska kriget gjordes vid denna speciella dag, kanske MOD anser att ockupationen kan vara tidsmässig?…….

Hur var det nu som vi har sagt i en evighet om Israel och Saudi….

19030504_10211402593315353_8127854730846909141_n.jpg

Annonser