”Al-Qaida är inte ett resultat av vår verksamhet. Detta är ett resultat av verksamheten hos våra amerikanska vänner. Allt detta började vid tiderna för det sovjetiska kriget i Afghanistan, när de amerikanska säkerhetstjänster stödde olika rörelser av islamisk fundamentalism i deras kamp mot de sovjetiska trupperna i Afghanistan. Den Amerikanska sidan har lämnat stöd till både al-Qaida och bin Ladin”.

”Det går alltid alltid till så här. Våra amerikanska partners borde ha varit medvetna om det. Det är deras fel”.
Putin förklarade sedan för Oliver Stone hur den Djupa Staten i USA ställde sig och hur den aktivt hjälpte terrorister i Tjetjenien.

”Om vi ​​talar om politiskt stöd (av USA för terrorister i Tjetjenien), finns det inget behov att framlägga bevis. Det har redan gjorts offentligt öppet. Och om vi talar om akut ekonomiskt stöd – vi har sådana bevis och dessutom har dessa redan redovisats för våra amerikanska kollegor”.

Putin förklarade då att han gjorde sina klagomål kända vid tidpunkten för den dåvarande amerikanska presidenten George W. Bush. Enligt Putin, sade Bush att han skulle ”arbeta på saken”, men att den djupa staten, då CIA i synnerhet inte ändrade sin politik för att finansiera terrorister inne i Ryssland, även om frågan togs upp av den ryske presidenten.

Putin konstaterade,

”I själva verket har vi senare fått via vår partner, ett brev från det amerikanska CIA, som säger att våra kollegor anser att de har rätt att upprätthålla förbindelser med alla företrädare för oppositionen och skulle fortsätta att göra så. Det var uppenbart att det inte bara handlade om oppositionsgrupper, utan om terroristgrupper och liknande organisationer”.

Var någonstans som underrättelsetjänskollektivet i det mest Clintonsoroslojala landet på jorden befinner sig, behöver vi kanske inte utveckla vidare.

Like candidate Donald Trump, Putin and Khamenei understand that the US is the ‘founder of ISIS’.
theduran.com|Av Adam Garrie
Annonser