För att tjata lite ytterligare om detta, så tycks det vara så att till och med människor i Israel börjar inse vad som ovillkorligen komma skall.

Vilka kommer att knacka på vilken dörr…………

Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah sade på fredagen att ett framtida krig med Israel mot Syrien eller Libanon kunde dra in tusentals soldater från länder, däribland Iran, Irak och Jemen.

Hans kommentarer visade på att samma utbud av iransk-stödda shiitiska miliser som för närvarande kämpar i Syrien för att stödja president Bashar Assad kunde delta i en framtida konflikt med Israel.

Talet i Beirut markerade Al-Quds dagen.

”Den israeliska fienden måste veta om att i händelse av att ett israeliskt krig lanseras mot Syrien eller Libanon, är det inte känt att striderna kommer att förbli libanesisk-israeliska eller syriska-israeliska. Detta betyder inte att det finns stater som kan ingripa direkt,” sa han.

”Men det kan öppna vägen för tusentals, till och med hundratusentals soldater från hela den arabiska och muslimska världen att delta”, sade han i ett tv-tal.

Nasrallah har upprepade gånger varnat Israel för att attackera Libanon, där den Iran-stödda shiitiska gruppen är baserad och varifrån den skickar soldater för att stödja Assad mot rebeller.

Nasrallah betonade vikten av den palestinska situationen för arabvärlden. Han nämnde saudiska ansträngningar att normalisera förbindelserna med Israel, men konstaterade att oavsett dessa bud ” motsätter sig alla arabländerna normalisering med Israel, vilket innebär att de flesta nationer stöder axeln av motstånd och kampen mot Israel.”

Så vem är det då som kommer leda dörrknackningen – mycket retoriskt fråga vid det här laget…

Den 24 januari 2011 blev Qasem Soleimani befordrad till Generalmajor av högste ledaren Ali Khamenei.
Khamenei beskrivs som att ha en nära relation till honom, hjälpa honom ekonomiskt och har kallat Soleimani en ”levande martyr”.

Soleimani har beskrivits som ”den enskilt mest kraftfulla operativa kraften i Mellanöstern i dag” och den huvudsakliga militära strategen och taktikern i Irans försök att bekämpa ANglozionistiskt inflytande och främja utbyggnaden av shiitiska och Irans inflytande i Mellanöstern. I Irak, som befälhavare för Quds – styrkorna, tros han starkt ha påverkat organisationen av den irakiska regeringen, särskilt genom att stödja valet av den tidigare irakiska premiärministern Nuri al-Maliki. Soleimani har även beskrivits som ”Irans egen Erwin Rommel ”.

Enligt vissa källor är Soleimani huvudledaren och arkitekten bakom den militära grenen av det libanesiska shia partiet Hizbollah sedan han utsågs till Quds befälhavare i 1998.

Notera alltså att Quds är det arabiska namnet för Jerusalem och att det officiellt finns någonting som kallas International Quds Day ( persiska : روز جهانی قدس ), vilket är ett årligt evenemang som hölls den sista fredagen i Ramadan och som initierades av Islamiska republiken Iran 1979 för att uttrycka stöd för palestinierna och motsätta sig sionismen och Israel.

Annonser