Alla aktiebolags främsta angelägenhet syftar till att skapa vinst i form av pengar åt sina ägare. En juridiskt utformad konstruktion med detta villkor inskrivet i lagen mot sitt existensberättigande.
Helt oavsett vilken verksamhet som aktiebolaget är tänkt att verka inom.

Att sedan komma dragandes med allehanda argument för denna verksamhetsforms förträfflighet för ett optimerande av en verksamhets utveckling, i andra avseenden än det laginstiftade främsta villkoret, att skapa vinster åt sina ägare, det faller tämligen omgående.
After all, hur bra kan det möjligen bli för allmänheten att överlåta sina verk och institut att bli omkonstruerade till aktiebolag – oavsett vad Mona Zahlin eller andra har torgfört som en bra marknadsanpassning av statlig energi, vård, allmän utbildning, resurstransport och logistik.
Därför blir det blir givet med tiden så i ett exkluderande, icke transparent, schackrande system, att bolagets ägare gör vad de kan för att främja sitt främsta syfte – oavsett vad den gärningen består av, oavsett vilka konsekvenser besluten får.
Som de flesta känner till så finns det aktiebolag som tillverkar fosforbomber, missilsystem, kroppsvärmeledda vapensystem såväl som vaktbolag, säkerhetsbolag och bolag som hyr ut soldater för militära operativa uppgifter mot betalning.
Allt ifrån lönnmord, dricksvattensabotage och kidnappning till öppet militära aktioner mot suveräna staters befolkningar för opinionsbildning eller störtandet av statschefer ryms mer eller mindre lagligt inom denna bolagsform.

Med detta ovanstående i åtanken, vad är det för sorts samhälle vi passivt bidrar att medverka till, när vi tillåter detta för att tjäna ihop till verktyget som till sin egentliga funktion bara skall skapa underlättande av handel med varor och tjänster oss emellan?

” – Ja, men jag vill ju bara tjäna pengar, helst lite mer, man vill ju ha det gott och hur skulle vi annars göra då menar du??”

Jahapp, och detta är värt allt, till vilket pris som helst, eller vad menas?
Hur många minuter av din kreativa förmåga har du, handen på njuren, ägnat åt i ditt liv, att faktiskt fantisera om alternativ som inte ovillkorligen kommer att göra din avkomma till antingen men osannolikt en vinnare i detta system eller, till en mycket mer trolig förlorare i det?
Konkurrens är eliminering och verksamhetseffektivisering är lika med exkludering av dig och dina barn om ifall de tas upp i bokföringen som en kostnad – och det gör vi all den stund som lönen är motivet till, och kravet mot, att åka till jobbet en dag till.

Om det nu är så, att detta vore så förträffligt för arten människa, att genom exkludering och eliminering som metod för optimering av vår art, har du någon gång övervägt att ställa din plats på jorden till förmån för en effektivare människa i ovanstående avseenden?
Har du tänkt på att din avkomma helt enkelt inte platsar som de främsta exemplaren av vår art, nu när många ungar är småfeta allergiker med skriv och lässvårigheter. Sådana platsar fan inte in i the top of the foodchain.
Låter det elakt? Hm! Men i övrigt så accepterar du detta systems grunder, oftast utan att ägna det ens en sekund i livet av eftertanke för att istället drilla ett töntigt livspussel, vars inneboende krav inte sällan består av idéer om vad andra ska tycka.
Vi har hela tiden chansen, jag bjuder dig en bit på vägen – helt gratis, annars ska du kanske ställa din plats till någon annans bättre räknad för att påskynda processen i den riktning den är tänkt att verka, vi måste ju rädda banker och bolag….//P.F.

 

19437501_10155438068277065_509085552651697045_n.jpg

Annonser