Att USA vänder sig bort från Turkiet är alltså lite av en chimär, såtillvida att Trumpadministrationen är väl medveten om att det är den Djupa Staten intressen som utgör det grundläggande strukturella problemet för alla parter och därför måste den elimineras.

Att bevara så goda relationer som möjligt är därför också helt nödvändigt för att inte skapa möjligheter till konflikter som kan utnyttjas av den Djupa Staten i destabiliseringsskapande syfte.

Den amerikanska utrikesministern har därför hyllat modet hos det turkiska folket som försvarade sitt land och demokratin under förra årets militärkuppförsök, som Ankara skyller på anhängare av USA-baserade prästen Fethullah Gülen. Vilken som bekant är både Clintonsorosentusiast och ett verktyg för den Djupa Staten genom underrättelsetjänstkollektivet och CIA.

”Nästan för ett år sedan, stod det turkiska folket – modiga män och kvinnor – upp mot kuppmakare och försvarade sin demokrati” sade Rex Tillerson under ett tal på World Petroleum Congress i Istanbul.

The US Secretary of State has lauded the courage of the Turkish people who defended their country and democracy during last year’s military coup attempt, which…
rt.com
Annonser