Från ingenstans har det givits så massivt direkt stöd som från Saudi och de andra Gulf Staterna till islamisk terrorism eller massiva kränkningar av mänskliga rättigheter, vilket är både vanligt och välkända företeelser i USA: s Gulf Stater som allierade.

Inte heller har någon knappt nämnt att de fyra mest destabiliserande händelserna i regionen är för närvarande 1) kriget i Syrien, som startades av USA och dess Gulf – allierade, 2) Islamiska Staten, som kunde skapas tack vare den instabilitet som skapats av USA i Syrien och Irak och 3) embargot och underförstådda hot om krig mot Qatar som den utvalda syndabocken för Gulfstaternas terrorstöd, 4) det saudiskt ledda kriget i Jemen.

Och frågan om de ockuperade palestinska områdena förblir olöst, vilket ger ett kvardröjande varigt sår som spär på missnöje och hat i regionen

Iran bär inget ansvar för något av detta, inte heller kan något exempel ges på Irans förmodade stöd för terrorism. Kritiker skulle nämna Irans stöd till libanesiska milisen Hizbollah – men denna organisation kan knappast beskrivas som praktiserande terroristtaktik idag, trots USA: s och Israels beteckning på organisationen som sådan.

Detta vet Donald Trump, Vladimir Putin, Qasem Suleimani, Hassan Nasrallah och Bashar al Assad.

20228629_10211837773514586_5465905480197403238_n.jpg

Annonser