Tävlingen om titeln jordens mest fördummade – opinionsutbildade – befolkning går vidare.

Det verkar som att den vanliga media – propagandamaskinen – oförtrutet arbetar vidare …

Men det reflexiva kontroll spelet går alltså också vidare, ja:

Statssekreterare Rex Tillersons försäkringar igår morse kan ha varit förgäves: En ny undersökning visar att de flesta amerikaner tror att Nordkorea utgör ett allvarligt hot mot USA och ett ännu större antal fruktar att resten av landet kan gå under av en framgångsrik nukleär insats.

Enligt en opinionsutbildande CNN-undersökning… säger nästan två tredjedelar av amerikanerna – 62% – att Kim Jong Uns isolerade diktatur utgör ett ”väldigt seriöst” hot mot USA, det mesta sedan CNN lanserade undersökningen år 2000. Antalet ökade från 48% i mars. Dessutom säger 77% att de tycker att Nordkorea kan starta ett missilangrepp som skulle kunna slå mot USA.

Medan Tillersons försäkringar och Nordkoreas beslut att släppa en kanadensisk fånge verkade för avspänning, så har åtminstone för tillfället, Trump till synes blivit uppslukad av att spela elak polis, hetsandes norr genom att ta kredit för ett beslut att ”renovera och modernisera” USAs kärnvapenarsenal.

Först och främst, genom att konstatera att förberedelserna för den så högljutt proklamerade kommande attacken som uppenbarligen äger rum i mitten av augusti, gör detta nu att det verkar som att Nordkorea validerar det ryska uttalandet om att det tar betydande tid för Nordkorea att starta missiler vilket länder Som Ryssland, Kina och USA i allmänhet kan starta inom några sekunder eller i allra värsta fall inom ett antal timmar, beroende på vilken typ av stridsspets som appliceras på den aktuella missilen som bärare.

För det andra, genom att berätta för Förenta staterna att landet planerar att inleda en attack i riktning mot Guam, är det avgörande överraskningselementet helt förlorat. Så dum är ingen, faktiskt inte ens så dum att någon på allvar tar detta för ens en opinionsbildande skenmanöver från Nordkoeransk sida.

Nordkorea uppgav vidare att Trumps anmärkningar och hotande att slå till mot Nordkorea med ”eld och raseri” som världen ”aldrig sett tidigare”, uppgår till ”En massa nonsens”.

Nordkorea uppgav vidare att Donald Trump endast kan förstå rå makt, för att han är ”berusad av just denna anledning”. Sådana uttalanden ligger bortom långt från att vara klassisk nordkoreansk retorik men liknar lustigt en hel del vad som kommentatorer på CNN och hormedier som Washington Post, New York Times och Guardian brukar hålla sig med.

Har inte Sverige en amerikansk ambassad i Nordkorea, vars uppgift är att förmedla all möjlig information – översatt – till sin uppdragsgivare hemma…

Så hur skulle Nordkorea möjligen kunna adressera detta kommunikationshinder för opinionsbildning och vem är det som egentligen bestämmer över denna den Djupa Statens ambassad?

The crisis is getting more tense, but there is still no telling if it will amount to anything.
theduran.com|Av Adam Garrie
Annonser