Trovärdigheten för det rådande system som kontrolleras av den Djupa Staten håller alltså inte särskilt långt ens i ett av de mest rabiata länderna.

Det är omöjligt att bortse från vad som händer i världen nyligen. Det verkar som de internationella politiska mekanismer börjar falla sönder, som tills för några decennier hade på något sätt säkerställt länders politiska dialog och eventuella avtal. Det fungerar inte, inte bara i Minsks multilaterala avtal med ledande befattningshavares signaturer på lösningen av situationen i Ukraina. Sedan en tid tillbaka verkar det som att världens diplomater har förlorat sin fattning, bara titta politikern Virāžas och dödsryckningarna.

Den militant sinnade litauiska presidenten ”överträffade”denna vecka utan tvekan majoriteten av EU: s ledare, som uttrycker sin oändliga beundran för det amerikanska representanthusets godkännande av en handlingsplan mot rysk energi, och korsade EU – axeln omedelbart efter att Europa uttryckte sin oro för att USA:s åtgärder kan ha negativ inverkan det påverkar inte bara energi projekt med anknytning till EU: s intresse.

Ne tik maisto produktų kainos Lietuvoje niekada nebus tokios kaip Lenkijoje, jeigu ir toliau savo valstybę versime svetimų interesų raišką užtikrinančiu poligonu.
paksas.lt
Annonser